CEVE BALEARS COMENÇA 2022 REUNINT-SE AMB LA CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA

Una representació de CEVE Balears formada per la seva presidenta Delia Saleno i dos membres de la junta directiva, Sebastià Rotger com a Secretari i Vocal de Comunicació i Andreu Oliver com a Tresorer, van mantenir una reunió amb la Consellera de Presidència, Mercedes Garrido i amb la Directora General de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Isabel Castro, a fi de tractar temes d’interés que demanden reactivació.

En primer lloc es va aportar el tema d’identificació animal, reprenent per a això la proposició no de llei aprovada per unanimitat pel Parlament Balear en 2017, basada en l’obligatorietat d’identificació animal per a tot animal de companyia.

Sens dubte estem davant un tema d’especial sensibilitat ja que afecta la salut pública i al control del medicament, a l’impacte mediambiental en segons que espècies que no haurien d’estar i la idea, en aquest sentit i de manera conseqüent amb la unanimitat de la seva aprovació, és reprendre aquesta acció a fi de redacció de llei.

D’altra banda també es va posar sobre la taula el Projecte Veterinària Digital proposat per CEVE i es va comentar, pel seu valor i encaix del mateix en el sector, pendents sempre del seu desenvolupament i creixement, sobre com es pot aterrar en la comunitat autònoma dels Illes Balears, donada la importància per a la salut i l’economia de les illes.

I finalment es va obrir proposta sobre la redacció d’una nova Llei Balear de Benestar Animal, ja que la llei vigent data de 1992 estant ja molt obsoleta i necessitada d’una nova redacció. Per això i segons el vist en premsa, activem aquesta reunió en ser aquesta Conselleria l’encarregada de la seva coordinació.

Per la seva part ens transmeten que en aquest moment, aquest treball l’han traslladat al Parlament i es treballa a través del grup parlamentari que està governant a fi de donar-li major velocitat de desenvolupament ja que des de la proposta han passat dues legislatures sense que s’hagi escomès el tema.

No hi ha dubte que 2022 serà un any de molt de canvi i que començar refrescant els temes de valor que van quedant enquistats, és una necessitat irrenunciable.

Com sempre estem pendents de les vostres aportacions i comentaris sobre aquest tema.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *